Paroc breidt uit naar Rusland

01 feb 2012
De Paroc Group heeft altijd een expansiestrategie voor de lange termijn gehad. Nadat we onze positie als de leidende isolatieleverancier in het gebied rond de Baltische Zee hadden veilig gesteld met productiefaciliteiten in Finland, Zweden, Litouwen en Polen, breidt Paroc nu uit naar de groeiende Russische markten.

Paroc Group heeft besloten te investeren in een fabriek in de Tver-regio, noordwest van Moskou. Volgens Kari Lehtinen, CEO van Paroc Group, groeit de vraag naar steenwol de komende jaren duidelijk sneller in Rusland dan in West-Europa. “De vraag naar steenwol in Rusland stijgt de komende jaren naar verwachting met 10% per jaar. Naar verwachting stijgt in Rusland de vraag naar isolatie behoorlijk vanwege de aangescherpte wetgeving op het gebied van energie-efficiëntie en brandveiligheid van gebouwen. Bovendien is Rusland een typisch steenwolland waar onze producten zeer op prijs worden gesteld”, aldus Lehtinen. 

 

De afgelopen 20 jaar heeft Paroc een sterke positie weten te verwerven in de premium isolatiemarkt in Rusland dankzij de verkooporganisaties in Moskou en St. Petersburg. Wij zitten in een uitstekende positie om de groeiende vraag op te vangen met de bouw van een eigen lokale productiefaciliteit, zegt Lehtinen.

 

 

Paroc is van plan € 170 miljoen te investeren in Tver in drie productielijnen voor bouwisolatie en in apparaten voor de productie van technische isolatie. De jaarlijkse productie moet 150 duizend ton worden en er is werk voor 600 mensen.

De eerste fase van de investering kent een productielijn voor isolatieproducten voor de bouw. De productie start in 2013.

Meer informatie:
Kari Lehtinen
CEO
Paroc Group Oy
tel. +358468768902


De Paroc Group is toonaangevend in energie-efficiënte isolatieproducten en -oplossingen. Onze expertise in energie-efficiëntie en het efficiënt gebruiken van processen die dit ondersteunen, ligt ten grondslag aan alles wat wij doen. De PAROC®-productreeks bevat onder meer bouwisolatie, technische isolatie, maritieme isolatie, sandwichpanelen van steenwol en akoestische producten. Het bedrijf is actief in 13 landen in Europa en beschikt over productiefaciliteiten in Finland, Zweden, Litouwen en Polen.

Paroc Group is het eigendom van een aantal institutionele beleggers met een minderheidsaandeel in handen van de werknemers van Paroc. De netto-omzet over 2011 bedroeg EUR 405 miljoen bij een gemiddelde personeelsbezetting van 1990 man.