De technische isolatieproducten van Paroc hebben nu een CE-markering

23 okt 2012
CE-markering voor bouwproducten verplicht vanaf juli 2013

CE-marked Paroc Product

Vanaf 1 juli 2013 is een CE-markering verplicht in overeenstemming met de Verordening bouwproducten van de Europese Commissie. De isolatieproducten die gemaakt worden door de Paroc Group, marktleider in veilige en energie-efficiënte isolatie-oplossingen, hebben al sinds 2002 een CE-markering zoals gespecificeerd in de geharmoniseerde productstandaarden.
Deze herfst is het recht van Paroc om de CE-markering te voeren ook van toepassing geworden op de technische isolatieproducten bedoeld voor het isoleren van HVAC-oplossingen, industriële leidingen, opslagtanks en -apparatuur, en op diverse klantspecifieke oplossingen.
Omdat Paroc in 13 landen in Europa actief is, is de internationaal erkende CE-markering voor klanten het bewijs dat de prestaties van de producten in de bekende rood/wit-gestreepte verpakking voldoen aan de opgegeven waarden.

 

Het belangrijkste uitgangspunt in onze productontwikkeling is dat wij in samenwerking met de klant de best mogelijke toepassing ontwerpen waarbij we de nadruk leggen op brandveiligheid, gezondheid en energie-efficiëntie, en op gemakkelijke verwerking en installatie,” aldus Aki Suurkuukka, Marketing & Development Director van Paroc Technical Insulation.

 

 

“De isolatie van verwarming, ventilatie-apparatuur en -kanalen, en alle leidingen, maar ook het isoleren van de buitenkant van het gebouw, is steeds belangrijker geworden bij het ontwerpen en bouwen van een gebouw,” zegt Suurkuukka. “Dankzij producten met CE-markeringen verlopen de bouwprojecten van onze klanten soepeler omdat alle partijen er op kunnen vertrouwen dat de prestaties van de producten voldoen aan de specificaties.”

De standaard die gaat over technische isolatieproducten gemaakt van minerale wol (EN 14303) bevat een overzicht van verplichte en vrijwillige testen, en van de te specificeren eigenschappen. Om in aanmerking te komen voor de CE-markering, moet een product minimaal op de vereiste eigenschappen zijn getest, op de warmtegeleiding, op de maten en de toleranties en stabiliteit daarvan, op de reactie op vuur en op de duurzaamheid. Fabrikanten mogen zelf beslissen of ze hun producten ook testen op andere eigenschappen zoals de maximale servicetemperatuur, druksterkte en sporen van wateroplosbare ionen.

De CE-markering wordt geverifieerd door een onafhankelijke derde partij, een zogenaamde aangemelde keuringsinstantie (AKI), die door de overheid is aangewezen om CE-markeringen te testen en de kwaliteit van fabrieken te testen. De producten van Paroc worden zorgvuldig gecontroleerd in de fabriek. Naast onze interne kwaliteitscontrole voert VTT Expert Services Oy, een AKI, twee keer per jaar een inspectie uit in elke Paroc-fabriek.

Aan geteste steenwolproducten van Paroc is ook de EUCEB-certificering toegekend die verklaart dat de bio-afbreekbare vezels geen gevaar opleveren voor de gezondheid. Veel van de isolatieproducten van Paroc dragen ook het M1-binnenklimaatlabel voor bouwproducten.

www.paroc.com  
 

 
Meer informatie: Aki Suurkuukka, Marketing & Development Director, Paroc Technical Insulations, tel. +358 40 742 5435, aki.suurkuukka@paroc.com

 
Anne-Maarit Sepling, Vice President, Marketing & Communications, Paroc Group, tel. +358 40 670 8033, anne-maarit.sepling@paroc.com  
 

De Paroc Group is een pionier in energie-efficiënte isolatieproducten en -oplossingen. De PAROC®-productreeks bevat onder meer bouwisolatie, technische isolatie, prefab producten, maritieme isolatie en akoestische producten. Het bedrijf beschikt over drie fabrieken in Finland en productiefaciliteiten in Zweden, Litouwen en Polen. De verkooporganisatie van Paroc bedient klanten in 13 landen verspreid over Europa. Technische isolatieproducten worden ook geëxporteerd naar landen buiten de EU. In 2011 realiseerde de Group een netto-omzet van EUR 405 miljoen met gemiddeld 1991 werknemers. De Paroc Group is het eigendom van 34 Europese banken met een minderheidsaandeel in het bezit van de werknemers van Paroc. Paroc is opgericht in 1937 en heeft haar hoofdkantoor in Helsinki, Finland. www.paroc.com

 

Over de CE-markering
CE-markeringen zijn gebaseerd op de Richtlijn bouwproducten (CPD) van de Europese Commissie en de in 2011 aangenomen Verordening bouwproducten die de CPD in 2013 gaat vervangen. De CE-markering is van toepassing op alle bouwproducten die bedoeld zijn om permanent in een bouwwerk opgenomen te worden. De verplichte aard van de CE-markering zal naar verwachting het vrije verkeer van bouwproducten in de Europese Economische Ruimte stimuleren.
Voor diegenen die beslissen over de aankoop van bouwproducten en voor de eindgebruikers, geeft de CE-markering in de van toepassing zijnde geharmoniseerde productstandaard op een gestandaardiseerde wijze informatie over de verplichte eigenschappen. Een fabrikant die het recht is verleend om de CE-markering te voeren, garandeert daarmee dat de noodzakelijke kwaliteitscontrole en testen zijn uitgevoerd tijdens de productie.