Koninklijk bezoek aan energiezuinig bedrijfsgebouw in Avesta

05 okt 2012

Hedberg, een bedrijf in Avesta gespecialiseerd in dakbedekking, had de eer Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Carl XVI Gustaf van Zweden te mogen ontvangen die in Dalarna was om zich te laten informeren over de inzet in de regio op het gebied van milieu en energiebesparing. Het bedrijf gebruikte de gelegenheid om de koning te vertellen over haar samenwerking met Paroc, een van de belangrijkste Europese producenten van isolatiemateriaal van steenwol.

Hedberg, een bedrijf in Avesta gespecialiseerd in dakbedekking, had de eer Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Carl XVI Gustaf van Zweden te mogen ontvangen die in Dalarna was om zich te laten informeren over de inzet in de regio op het gebied van milieu en energiebesparing.De koning bezocht in augustus de Dalarna-regio in Zweden om zich te laten informeren over de activiteiten in de regio op het gebied van milieu en energiebesparing. Het gezelschap bezocht eerst het standbeeld in Avesta van Dalahästen, het beroemde paardje uit Dalarna.

Daarna was Hedberg Roofing aan de beurt, een bedrijf dat gevestigd is in een van meest energie-efficiënte bedrijfsgebouwen van Zweden. Voor de constructie van het gebouw werd samengewerkt met Paroc die de isolatiematerialen van steenwol leverde voor dit project.

Per en Lars Hedberg, de eigenaren van Hedberg, vertelden hoe het gebouw tot stand kwam en waarom ze voor een energie-efficiënte constructie kozen. De bezichtiging van het gebouw werd afgerond met een demonstratie van Paroc over hoe energie-efficiënt bouwen wordt gerealiseerd. De koning toonde grote belangstelling voor deze energie-slimme technologie. 
 

We waren zeer trots dat we ons werk aan de koning mochten laten zien. Het voelt telkens weer als een beloning wanneer dit soort projecten zo veel aandacht krijgen. Wij hopen dat steeds meer mensen gaan beseffen dat door het gebruik van relatief simpele methoden en materialen het energiegebruik in gebouwen drastisch kan worden teruggedrongen, aldus Anders Olsson van Paroc.