Kantoorgebouw Sveavägen, Stockholm, Sweden

Sveavägen 44 was, toen het origineel gebouwd werd in 1942, het meest efficiënte kantoorgebouw in Zweden. Het gebouw was uniek, gedeeltelijk dankzij de flexibele kantoorcompartimenten met beweegbare tussenschotten en glazen wanden.

Sveavägen 44 is nog steeds een van de grootste kantoorgebouwen in de stad en zal nu nog groter wordenr, dankzij een grondige revisie en uitbreiding. Nadat een uitgebreide renovatie voltooid zal zijn, zal het gebouw 30,000 m² kantoorruimte, 7,000 m² winkelruimte, 4,200 m² hotel 4,500 m² woonruimte bevatten.

Vervolgens wordt het gebouw ook één van de meest energiezuinige kantoorgebouwen in Europa. Het energiegebruik in Sveavägen 44 zal verminderen met meet dan 70% tot 35 kWh/m². De milieudoelstellingen voor het project zijn hoog, en het project wordt uitgevoerd in overeenstemming met het BREEAM milieucertificatiesysteem.

Gebruikte producten:
Cortex Black, 30 mm.
Cortex One, 100 mm.
Plafond lamellen CGL 20cy, 100 mm

 

Infofrmatie over het Project

Categorie
  • Energiezuinig verbouwen
Jaar 2014
Land Zweden
Adres Sveavägen 44
Stad en Postcode 111 34 Johanneshov
Architect Wingårdhs Arkitekter AB
Aannemer

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.