Mechanische weerstand en stabiliteit

Een van de basisvereisten voor bouwprojecten in de Verordening bouwproducten is de mechanische weerstand en stabiliteit (interpretatief document 1). De mechanische prestatie van bouwmaterialen is vastgelegd in overeenstemming met Eurocode 1990: 2002. Eurocode. Grondslagen van het constructief ontwerp.

De mechanische weerstand en stabiliteit heeft betrekking op de stabiliteit van het gehele gebouw. In het bouwontwerp moet rekening worden gehouden met een normale en opgelegde belasting, windbelasting, sneeuwbelasting en seismische belasting.

Voor thermische isolatie zijn de eisen voor mechanische sterkte afhankelijk van de toepassing. De vereiste eigenschappen voor mechanische sterkte zijn bij de CE-markering voor producten voor een bepaalde toepassing, getest en opgenomen in de CE-markering. De vereisten voor het niveau van de mechanische sterkte van elke eigenschap zijn neergelegd in de nationale bouwvoorschriften.

Voor meer informatie >>

http://ec.europa.eu/growth/sectors/construction/product-regulation/

PAROC-steenwol heeft uitstekende mechanische eigenschappen

Door zijn unieke structuur is steenwol een uiterst efficiënt materiaal met een goede weerstand tegen mechanische effecten. We kunnen, afhankelijk van de vezelrichting, verschillende producten met verschillende mechanische eigenschappen leveren.

 

PAROC-steenwol is een duurzame oplossing

Steenwol is een anorganisch materiaal dat onder alle omstandigheden zijn vorm en afmetingen behoudt. Als gevolg zijn ook de mechanische eigenschappen van steenwol enorm duurzaam en behoudt het toegepaste materiaal steeds zijn draagcapaciteit en stabiliteit.