Paroc lanceert nieuwe marine oplossingen: 40 % lichter

11 okt 2017

Paroc biedt nieuwe lichtgewicht-oplossingen aan voor brandgeïsoleerde dekken en schotten, geschikt voor projecten waar gewicht van kritiek belang is.

Belangrijke vooruitgang op het gebied van productietechnologie stelt Paroc in staat om het gewicht van het bestaande marine aanbod, dat internationale erkenning geniet, drastisch omlaag te brengen. De eerste oplossingen die profiteren van de gevoelige gewichtsbesparing zijn de PAROC-elementen voor stalen dekken en schotten van klasse A.

Makkelijk ontwerp

De nieuwe oplossingen zijn allemaal gebaseerd op één product: de PAROC Marine Navis Slab 60, een steenwolplaat van 60 kg/m3 met vier diktes, wat het ontwerpen makkelijker en minder complex maakt. De gewichtsbesparing van 40 % stelt scheepsbouwers en -eigenaars in staat om hun brandstofverbruik aanmerkelijk omlaag te brengen. Schepen zijn bovendien makkelijker te manoeuvreren. De nieuwe PAROC-producten zijn ook een goede zaak voor ons milieu: ze verminderen de CO2-emissies. Dat begint al bij het transport van de producten vanaf de fabriek en reikt helemaal tot aan de installatie op de scheepswerf en het varen op zee.

De oplossingen die brandwering van klasse A bieden, zijn de volgende

PAROC Marine Navis Slab 60 A-60 Stalen dek  A-60 Stalen schot A-30 Stalen dek  A-30 Stalen schot 
Gewicht (kg/m2) 3,0 / 1,8  4,2 / 1,8  1,8 / 1,8  2,4 / 1,8

Alle marine isolaties van PAROC worden getest op onbrandbaarheid overeenkomstig Deel 1 van de FTO-regels van de IMO.

De eerste lichte marine oplossingen van PAROC komen in oktober 2017 op de markt. Deze oplossingen zijn slechts het begin van een nieuwe reeks lichtgewichtproducten.

Verder blijf ik ter Uwer beschikking mocht U verder vragen hebben in verband met dit schrijven.

www.paroc.com/lightmarine