Owens Corning neemt Paroc Group over

30 okt 2017
Helsinki, 30.10.2017 - Owens Corning (“OC”) heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst ondertekend heeft met CVC Capital Partners om Paroc Group (“Paroc”), een van de toonaangevende producenten van energiezuinige en vuurvaste isolatieoplossingen met steenwol in Europa, over te nemen voor een transactie waarde van om en nabij de 900 miljoen euro. De transactie, die onderworpen is aan goedkeuringen van toezichthouders en andere gebruikelijke opschortende voorwaarden, zal naar verwachting afgerond worden in het begin van 2018.
Paroc stelt meer dan 1.800 mensen te werk in 13 landen en heeft productie in Finland, Litouwen, Polen, Rusland en Zweden. “Ik ben zeer enthousiast over onze nieuwe opportuniteiten met Owens Corning”, aldus Kari Lehtinen, CEO van Paroc. “Wij hebben een bedrijf opgebouwd met een leidende marktpositie in Europa, dat aantrekkelijke meerwaarde biedt aan zijn klanten en werknemers. Owens Corning zal ons helpen om verder uit te breiden op de Midden- en West-Europese markten door onze huidige solide basis te gebruiken als het platform voor groei.”

Door de overname van Paroc breidt Owens Corning zijn steenwol technologie uit en vergroot het bedrijf zijn aanwezigheid op de Europese isolatiemarkt. Daarnaast biedt de overname toegang tot een waaier van nieuwe afzetmarkten en breidt ze de verkoopmix van de isolatieactiviteit van het bedrijf buiten de VS en Canada uit tot 35 %.

Mike Thaman, voorzitter en CEO van Owens Corning, zei: “De overname van Paroc strookt met de strategie van Owens Corning om onze klanten een portefeuille van isolatieproducten aan te bieden die het volledige temperatuurspectrum beslaan op de drie grootste isolatiemarkten - Europa, Noord-Amerika en China. In zijn 80-jarig bestaan heeft Paroc een reputatie verworven van kwalitatief hoogstaande producten en technische knowhow. Ik ben onder de indruk van het team van Paroc, en ik ben ervan overtuigd dat zij een grote aanwinst zullen zijn voor Owens Corning.”

Peter Törnquist, voorzitter van de Noordse regio bij CVC Capital Partners, zei: “Wij zijn verheugd over de sterke prestaties die Paroc geleverd heeft, en wij willen onze dank uitspreken aan zijn zeer gemotiveerd en ervaren team. Wij wensen hen nog veel succes als onderdeel van Owens Corning. Er is een zeer overtuigende strategische match met Owens Corning op het vlak van geografische voetafdruk, technologieën en productenaanbod, die zowel de klanten als de werknemers en de aandeelhouders ten goede zal komen.”

De transactie zal geen invloed hebben op de omgang van Paroc met zijn klanten. Zij zullen dezelfde service als altijd krijgen.

Meer informatie:

Kari Lehtinen, CEO, Paroc Group, tel. +358 46 876 8904

Olga van Iterson, Group Marketing & Communications Director, Paroc Group, tel. +358 50 325 2376


Over Owens Corning
Owens Corning (NYSE: OC) ontwikkelt, produceert en verkoopt isolatie, dakbedekking en glasvezelcomposieten. De toonaangevende activiteiten van het bedrijf zijn mondiaal en op mensenmaat en maken gebruik van hun uitgebreide knowhow op het vlak van materialen, productie en bouwwetenschappen om producten en systemen te ontwikkelen die energiezuinig zijn en het comfort in bedrijfspanden en woningen vergroten. Via zijn activiteit 'glasversterkingen' maakt het bedrijf duizenden producten lichter, sterker en duurzamer. Uiteindelijk maken de mensen en de producten van Owens Corning van de wereld een betere plek. Owens Corning is gevestigd in Toledo, Ohio. Het bedrijf behaalde in 2016 een verkoopcijfer van 5,7 miljard dollar en stelt zo'n 17.000 mensen tewerk in 33 landen. Het bedrijf staat al 63 jaar onafgebroken in de Fortune 500®. U vindt meer informatie op www.owenscorning.com.

Over CVC Capital Partners
CVC Capital Partners is een toonaangevende participatie- en beleggingsadviesmaatschappij. CVC werd in 1981 gesticht en heeft vandaag een netwerk van 23 kantoren en zo'n 400 werknemers in heel Europa, Azië en de VS. Tot dusver heeft CVC voor meer dan 107 miljard dollar aan toezeggingen gekregen van enkele van 's werelds vooraanstaande institutionele beleggers in zijn Europese en Aziatische participatie- en groeifondsen en fondsen voor strategische opportuniteiten. In totaal beheert CVC momenteel meer dan 65 miljard dollar aan vermogen. Vandaag worden door CVC beheerde of geadviseerde fondsen geïnvesteerd in 50 bedrijven over de hele wereld, die zo'n 310.000 mensen tewerkstellen in meerdere landen. Samen hebben deze bedrijven een totaal omzetcijfer van meer dan 70 miljard dollar. U vindt meer informatie over CVC op www.cvc.com.

Over Paroc Group
Paroc is een van de toonaangevende producenten van energiezuinige en vuurvaste isolatieoplossingen in Europa. In ons 80-jarig bestaan hebben wij voor innovatie gezorgd in de industriële en woningbouw en een reputatie verworven voor uitstekende productprestaties, technische knowhow en duurzaamheid. Wij willen een innovatieve, betrouwbare partner blijven voor een duurzame gebouwde omgeving.

Onze producten voor de isolatie van gebouwen en voor technische, mariene en offshore-isolatie en onze akoestische producten zijn ontworpen om te voldoen aan de veeleisende behoeften van zowel nieuwbouw als renovatie. Wij produceren onze producten in Finland, Zweden, Litouwen, Polen en Rusland en leveren ze in onze vertrouwde rood-wit gestreepte verpakkingen via kantoren in 14 Europese landen.

Paroc Group is in handen van fondsen die door CVC Capital Partners geadviseerd worden en van werknemers van Paroc als minderheidseigenaars. In 2016 bedroeg onze netto-omzet 375,5 miljoen euro en stelde het bedrijf zo'n 1.835 mensen tewerk. U vindt meer informatie op www.paroc.com.