PAROC Hvac GreyCoat - een nieuwe, voordelige en brandveilige oplossing voor HVAC-toepassingen

19 sep 2013

Op plaatsen waar een HVAC-installatie zichtbaar is, zoals in winkelcentra, openbare gebouwen en sporthallen, is een brandveilig, strak en mooi afgewerkt eindresultaat zeer belangrijk. Met PAROC Hvac GreyCoat-producten bereikt u dit resultaat zonder enige extra bekleding of verf. Tevens bespaart de snelle en eenvoudige installatie u zowel tijd als geld.

HVAC GreyCoat

De eisen voor brandpreventie en veiligheid in openbare gebouwen zijn in de landen van de EU strenger geworden en brandveiligheidsystemen, apparatuur en procedures die de veiligheid verzekeren, zijn belangrijker dan ooit tevoren. Tegelijkertijd moet het visuele aspect van de constructie niet worden onderschat. Een van de vijf universiteitsziekenhuizen van Finland, Kuopio University Hospital (KUH), wordt op dit moment verbouwd tot het modernste ziekenhuis van het land. KUH biedt gezondheidszorg aan meer dan 840.000 patiënten in midden- en Oost-Finland. Dagelijks bezoeken honderden patiënten de instelling.

In het ziekenhuis zijn meerdere subprojecten aan de gang en één daarvan is de ondergrondse gang van de parkeerruimte naar de bedrijfskeuken. De verwarmings- en waterleidingssystemen in de gang moesten geïsoleerd worden. Het isolatie-aannemersbedrijf verantwoordelijk voor het subproject, Itä-Suomen LVI-Eristys Oy, moest een brandveilig en visueel aantrekkelijk HVAC-isolatieproduct vinden.

Toevallig was Antti Laine, productmanager bij Paroc, op hetzelfde moment op zoek naar een vaste klant en lange relatie die bereid zou zijn om een nieuwe lichtgrijze bekleding voor alle PAROC Hvac-producten te testen, de PAROC Hvac GreyCoat. Het is een alternatief voor andere toegepaste afwerkingen in de isolatie, zoals PVC, maar dan zonder extra schilderwerken of bekledingen. De met GreyCoat voorziene pijpschalen en tape vormen een volledig systeem voor een snelle installatie.

“GreyCoat pijpschalen zijn brandveilig door hun classificatie volgens Euroklasse A2L-s1, d0, wat wil zeggen dat deze producten niet bijdragen aan een flashover en geen brandende druppels vormen. Bovendien produceren ze nauwelijks rook. We leveren tevens PAROC Hvac GreyCoat matten en platen, geclassificeerd volgens Euroclass A2-s1, d0. De bekleding werkt als dampscherm zodat met GreyCoat bedekte platen, lamellen- en andere matten tevens gebruikt kunnen worden voor condensisolatie. Voor condensisolatie gebruikt u GreyCoat-tape voor de naden. “, zegt Antti Laine, die het subproject van KUH volgt vanaf het ondertekenen van het contract met Itä-Suomen LVI-Eristys Oy, over het gebruik van PAROC Hvac GreyCoat pijpschalen, bochten en tape.

De eerste indruk van het product was heel positief. Ik beschouw dit als een geweldig product voor gebruik in HVAC-toepassingen waar een brandbelasting beperkt moet worden.” zegt Tapani Kojo, CEO van Itä-Suomen LVI-Eristys Oy.

“Ik zie GreyCoat als een product van de toekomst. Ik zou het zeker opnieuw gebruiken”, vat Tapani Kojo samen.

Aanvullende informatie over de PAROC Hvac GreyCoat-producten is beschikbaar op de productpagina's op internet en in de PAROC Hvac GreyCoat brochure.

Meer informatie:

Bernard Codde
Verkoopsverantwoordelijke
Tel. +32 344 903 88
Mobile +32 475 242 113