De Prestatieverklaring van Paroc is reeds beschikbaar

20 jun 2013

Declaration of PerformanceVolgens de nieuwe EU-verordening inzake bouwproducten, zal de CE-markering in de EU landen verplicht zijn voor alle bouwproducten die een geharmoniseerde norm bezitten of waarvoor de fabrikant de Europese Technische Goedkeuring (ETA) heeft verkregen. De producteigenschappen die onder de CE-markering vallen moeten worden aangegeven in een uniforme prestatieverklaring (DoP) met ingang van 1 juli 2013.

De Paroc producten hebben reeds een CE-markering, daarom is deze wijziging alleen van toepassing bij het aangeven van producteigenschappen in overeenstemming met de uniforme prestatieverklaring. De prestatieverklaring toont alle benodigde eigenschappen van een productgroep, alsmede de eigenschappen van de toegepaste oplossingen conform de geharmoniseerde normen.

De prestatieverklaring is reeds beschikbaar op de website van Paroc en onze klanten zullen het website adres ontvangen, samen met de vrachtbrief, bij al onze leveringen. Het nummer van de prestatieverklaring zal ook op het etiket van het product worden geplaatst zodat de benodigde documenten gemakkelijk te vinden zijn.

De nieuwe EU-verordening over bouwproducten betreft alle productgroepen aangeboden door Paroc met uitzondering van enkele complementaire bouwproducten die niet onder een geharmoniseerde productnorm vallen.

Link naar de prestatieverklaring:www.paroc.nl/prestatieverklaring