Paroc krijgt belangrijke onderscheiding uitgereikt op internationale conferentie

15 okt 2012

De Paroc Group, producent van energie-efficiënte isolatie, werd verkozen tot de Global Insulation Company of the Year op de Global Insulation Conference, de belangrijkste jaarlijkse bijeenkomst voor de isolatie-industrie.

Dit evenement werd eind september in Letland gehouden en werd druk bezocht door isolatieproducenten en bouwkundigen van over de hele wereld, en door researchers van diverse universiteiten. De deelnemers waren afkomstig uit maar liefst 19 landen waaronder Zuid-Korea en Canada.

Paroc ontving de onderscheiding Global Insulation Company of the Year 2012 voornamelijk vanwege de pioniersrol die het bedrijf vervult op het gebied van aandacht voor de milieueffecten. De jury was ook vol lof over de innovatieve oplossingen van Paroc voor renovatieprojecten.

De ecologische, sociale en economische dimensies van duurzaamheid van Paroc zijn zichtbaar in de inzet van het bedrijf om te komen tot een efficiënter gebruik van hulpmiddelen, grondstoffen en energie. Vanuit zowel het persoonlijke als het sociale perspectief zijn de totale energiebesparingen die worden bereikt door het goed isoleren van gebouwen het belangrijkste voordeel dat duurzaam werken ons oplevert. 
 

 

Een hoge energie-efficiëntie van de gebouwde omgeving staat overal in de wereld in de schijnwerper. Isolatie-oplossingen spelen een centrale rol in de transitie naar duurzaam en veilig passief en energieneutraal bouwen, zegt Kari Lehtinen, CEO van de Paroc Group.

 

 

Meer informatie:
Kari Lehtinen
CEO
Paroc Group Oy
tel. +358468768902


De Paroc Group is toonaangevend in energie-efficiënte isolatieproducten en -oplossingen. Onze expertise in energie-efficiëntie en het efficiënt gebruiken van processen die dit ondersteunen, ligt ten grondslag aan alles wat wij doen. De PAROC®-productreeks bevat onder meer bouwisolatie, technische isolatie, maritieme isolatie, sandwichpanelen van steenwol en akoestische producten. Het bedrijf is actief in 13 landen in Europa en beschikt over productiefaciliteiten in Finland, Zweden, Litouwen en Polen.
Paroc Group is het eigendom van een aantal institutionele beleggers met een minderheidsaandeel in handen van de werknemers van Paroc. De netto-omzet over 2011 bedroeg EUR 405 miljoen bij een gemiddelde personeelsbezetting van 1990 man.