PAROC InSolar 50 verhoogt de efficiëntie van zonnepanelen

30 mrt 2012

PAROC InSolar 50 is een beproefd isolatieproduct dat de prestaties verbetert van systemen die gebruik maken van zonnewarmte. Zonnepanelen krijgen een hoger rendement doordat dit isolatieproduct warmteverlies reduceert.

PAROC InSolar 50 is een steenwolplaat geoptimaliseerd voor thermische isolatie in zonnepanelen. PAROC InSolar 50, in de dikte van 50 mm, heeft de test van SPF (Solartechnik Prüfung Forschung) voor “Outgassing of thermal insulation materials in solar-thermal flatplate collectors with AR coated glass” doorstaan. De steenwolproducten van PAROC zijn bestand tegen hoge temperaturen. Dit product verbetert daardoor de energie-efficiëntie van zonnepanelen aanzienlijk doordat het er voor zorgt dat de panelen niet heet worden en hun prestaties verliezen.

 

Isolatie zorgt voor hogere energie-efficiëntie van zonnepanelen

Het is belangrijk te realiseren dat een zonnepaneel heet wordt omdat het de energie moet absorberen van het zonlicht dat op het platte oppervlak valt. De efficiëntie van een zonnepaneel neemt eigenlijk af naarmate het heter wordt. Een gemiddeld paneel verliest 0,5% aan efficiëntie bij elke graad Celcius aan temperatuurstijging. Door een paneel te isoleren met PAROC InSolar 50 blijven de elementen koeler en verbetert de vermogensafgifte. De panelen produceren efficiënter de elektriciteit en het hete water voor het gebouw.

Aanvullende informatie:
Tommi Siitonen, Business Area Manager, Paroc Oy Ab, Technical Insulation
Tel. +358 40 506 3640, e-mail: tommi.siitonen@paroc.com  



De Paroc Group is toonaangevend in energie-efficiënte isolatieproducten en -oplossingen. Onze expertise in energie-efficiëntie en het efficiënt gebruiken van processen die dit ondersteunen, ligt ten grondslag aan alles wat wij doen. Paroc Group is het eigendom van een aantal institutionele investeerders met een minderheid van de aandelen in handen van werknemers van Paroc. De netto-omzet over 2010 bedroeg EUR 348 miljoen bij een gemiddelde personeelsbezetting van 1945 man.