PAROC Pro Clad – een nieuwe duurzame voorbeklede isolatie voor industriële leidingen

14 mei 2012

Paroc Technical Insulation introduceert PAROC Pro Clad: een voorbeklede isolatie voor industriële leidingen en bochten. Het is een kostenbesparende oplossing met producten die snel en gemakkelijk te isoleren zijn. Bovendien kunnen er aanzienlijke kosten bespaard worden bij het isoleren omdat de isolatie en de bekleding tegelijkertijd geïnstalleerd kunnen worden.

PAROC Pro CladPAROC Pro Clad is een voorbeklede oplossing die ideaal is voor diverse industriële binnen- en buitentoepassingen. De oplossing bevat pijpschalen, -segmenten en -bochten van PAROC-steenwol die dezelfde isolatiecapaciteit en -eigenschappen hebben als PAROC Pro Sections. PAROC Pro Clad producten hebben een bekleding van met aluminium gecoate glasvezeldoek met UV-bescherming. Hierdoor zijn deze producten uitstekend geschikt voor buitengebruik.

Waterdichtheid verhoogt duurzaamheid

De isolatie werkt zoals bedoeld wanneer het droog blijft. De waterdichtheid en dampdoorlaatbaarheid van deze oplossing garanderen optimale isolatie-eigenschappen en verlagen het gevaar op corrosie. Hierdoor is PAROC Pro Clad een duurzame en energie-efficiënte langetermijn oplossing.  

Elasticiteit zorgt voor duurzaamheid

Bij het gebruik van normale bekledingsmaterialen raakt de constructie gemakkelijk beschadigd waarbij mechanische schade een bron kan zijn van lekkage, indringen van vocht en vuil, energieverlies en zelfs corrosie. PAROC Pro Clad kent al deze problemen niet omdat het product zijn vorm behoud. Elasticiteit van de bekleding maakt PAROC Pro Clad een oplossing die geschikt is voor toepassingen waar fysieke duurzaamheid een vereiste is.