Vrijheid in architectuur in het passieve huis Paroc Lupaus in Valkeakoski

Het energiepassieve huis Paroc Lupaus is een uitstekend voorbeeld van het combineren van de vereisten van de bewoners met een unieke architectonische visie. Het passieve huis Paroc Lupaus was het enige passieve huis dat aan alle vereisten voldeed van de door VTT geleverde definitie van een energiepassief huis. Het werd in 2009 in Valkeakoski aan professionals en het grote publiek getoond op een huizenbeurs en eindigde op de tweede plaats bij de verkiezing van het beste huis.

De gebogen muren en het gebogen dak zijn kenmerkend voor Paroc Lupaus. De muren zijn gemaakt van houten elementen gefabriceerd door Fennotalot. Deze elementen zijn geïsoleerd met PAROC eXtra-platen en PAROC WPS 3n zorgt voor bescherming tegen de wind. Het gebogen dak is geïsoleerd met PAROC eXtra-platen.

De grote ramen die van vloer tot plafond reiken, bieden een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer. De brede vensterbanken zijn typisch voor passieve huizen geïsoleerd met PAROC®-steenwol.

De bewoners zijn tevreden met hun warme en gezellige huis dat een zeer laag energieverbruik heeft. Ze beschikken over het huis van hun dromen zonder compromissen te hebben moeten sluiten over energie-efficiëntie.

Gebruikte producten:

PAROC eXtra, PAROC WPS 3n

Infofrmatie over het Project

Categorie
  • Passief bouwen
Jaar 2009
Land Finland
Adres Kuikankaari 15
Stad en Postcode 37630 Valkeakoski
Architect Architect SAFA Kimmo Lylykangas

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.