Paroc Passive House is het eerste passieve huis dat in Finland is gebouwd

De muurconstructie is gebaseerd op PreWIS (Prefabricated Wall Insulation System met PAROC FAL 1 dun pleisterlamellen) en een totale muurdikte van 510 mm. Een voordeel van deze muurdikte zijn de zeer door de bewoners gewaardeerde brede vensterbanken.

Voor de isolatie van het dak zijn PAROC eXtra-platen en PAROC-inblaaswol met een dikte van 600 mm gebruikt. Goede isolatiedikte en -materialen werken ook als geluidsisolatie in een gebied waar vliegtuiglawaai nog wel eens voor overlast zorgt.

Paroc heeft het concept van een energiepassief huis samen met VTT ontwikkelt en dit Paroc Passive House is één van de pilot-projecten. VTT meet en analyseert het energieverbruik, en monitort het binnenklimaat.

Tot nu toe zijn de bewoners en de VTT-researchers tevreden met de woonkwaliteit en het energieverbruik van deze met PAROC®-steenwol geïsoleerde woning.

Gebruikte producten:

PAROC FAL 1, PAROC eXtra, PAROC BLT 6-inblaaswol

Paroc Passive House is het eerste passieve huis in Finland. Bestaande ideeën over energiepassieve huizen moesten herzien worden, zoals het idee dat een passief huis kleine ramen heeft en er als een doos uitziet. Het huis dat voldoet aan de dromen kan ook prima het huis zijn dat een energie-efficiëntie heeft die voldoet aan de normen van een energiepassief huis. Ook de architectuur van het huis bewijst dat passieve huizen niet als zodanig van buiten kunnen worden herkend.

Infofrmatie over het Project

Categorie
  • Passief bouwen
Jaar 2009
Land Finland
Adres Rusojuurentie 8
Stad en Postcode 01300 Vantaa

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.