Innova-project introduceerde een revolutionaire renovatiemethode

Het Innova-project introduceerde een revolutionaire renovatiemethode voor een huis uit de jaren 1960 en 1970 dat met betonnen sandwichpanelen is gebouwd. Het appartementengebouw in Peltosaari, Riihimäki, werd gerenoveerd volgens de energieverbruiksnormen van het passieve huis.

De renovatiemethode was revolutionair: verticale prefab houtskeletelementen met geïntegreerde brandveilige PAROC®-steenwol, ramen en ventilatiekanalen geïnstalleerd zonder steigers. Dit verkortte de tijd op de bouwplaats dramatisch en zorgde voor veel minder hinder voor de bewoners. Bovendien konden de bewoners tijdens de renovatie thuis blijven wonen.

Er werd een nieuwe zolder gebouwd en er werd nieuwe ventilatieapparatuur geïnstalleerd. De ventilatiekanalen op zolder werden geïsoleerd met PAROC AirCoat. De dakconstructie werd geïsoleerd met PAROC eXtra en PAROC BLT 6-inblaaswol.

De opdracht aan de architecten was de gevel een nieuwe aanzien te geven zonder het originele karakter van het gebouw helemaal verloren te laten gaan.

Gebruikte producten:

PAROC UNM 37p, PAROC eXtra plus, PAROC BLT 6-inblaaswol, PAROC AirCoat

Infofrmatie over het Project

Categorie
  • Passief bouwen
Jaar 2011
Land Finland
Adres Saturnuksenkatu 10
Stad en Postcode 11130 Riihimäki
Architect In Renovation: Kimmo Lylykangas, architect SAFA

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.