Het ontwerp en de installatie van thermische isolatie in de wanden van de rookgasreinigingsinstallatie van een ketelhuis is van kritiek belang voor de economische levensduur en de functionaliteit.

De temperaturen van de rookgassen zijn tijdens dit gedeelte van het proces gewoonlijk lager dan 200°C. Installeer thermische isolatie om te voorkomen dat de binnenwanden afkoelen tot onder het punt waarop de zuren die aanwezig zijn in het rookgas condenseren en corroderende afzettingen vormen. Isoleer de dragers extra goed om koudebruggen te voorkomen.

Lastige plekken zoals wandankers, klevende oppervlakken en toegangsdeksels kunnen effectief worden geïsoleerd met behulp van meerlaagse isolatieoplossingen met overlappende naden die er voor zorgen dat de isolatie strak genoeg zit. Gewoonlijk worden platen gebruikt voor beide lagen, maar een combinatie van platen en gaasdekens is ook mogelijk.

Electrostatic precipitator insulated with PAROC Pro Slabs

Voor apparatuur en filters adviseert Paroc de volgende oplossing:

  • Gebruik een dubbele laag isolatie met 80 kg/m3 PAROC Pro Slabs.
  • Maak de isolatie vast met isolatienagels.

PAROC Pro Slabs bieden uitstekende thermische isolatie in het door rookgassen gebruikte temperatuurbereik, hebben een lage luchtdoorlaatbaarheid en zijn vochtbestendig. PAROC Pro Roof Slabs zijn goed drukbestendig in dakconstructies.