CUI? Kleinste waterabsorptie!

Voor Paroc is elke dag een nieuwe kans om energie te besparen, hulpbronnen te vrijwaren en beslissingen te nemen die bijdragen aan het behoud van onze planeet. We zijn actief bezig met het verkleinen van onze negatieve voetafdruk en het vergroten van onze positieve handafdruk. De producten van Paroc dragen bij aan duurzaamheid door een energiezuinige, brandveilige en akoestisch verantwoorde omgeving te creëren. We besteden speciale aandacht aan milieuaspecten, zoals energie-efficiëntie, recycling en uitstoot.

Toonaangevende waterabsorptie-eigenschappen voor steenwolisolatie

PAROC WR-PRODUCTEN:

  • 10 × minder waterabsorptie dan de eisen van de strengste norm (EN13472/24h)
  • De helft van de wateropname van de beste concurrent volgens EN13472/24h
  • Hoogste temperatuurbereik < 300 °C / 572 °F
  • Veilig om te gebruiken tijdens schilderwerken en gecertificeerd volgens de eisen van de coatingcompatibiliteitsnorm VDMA 24364
  • Meer dan 20 jaar ervaring met waterafstotende producten uit minerale wol voor industriële toepassingen
  • Ruimste waterafstotend aanbod op de markt,met inbegrip van pijpschalen, gaasdekens, dekens en platen

Geïnteresseerd in onze waterafstotende producten?

Voor meer informatie

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.

Een natuurlijke manier om water buiten te houden

Minimaliseer het risico op CUI door te kiezen voor de pijpschalen van Paroc Pro Section WR. Net als de veren van een vogel is steenwol een eigen uitvinding van de natuur. Steenwol neemt minder water op, droogt sneller uit en biedt technisch superieure isolatieprestaties. Opteer bij het kiezen van isolatie voor de pijpschalen van Paroc Pro Section WR –een natuurlijke manier om water buiten te houden.

Goed geplande en geïnstalleerde isolatieoplossingen bieden tal van voordelen,zoals kosten-en energiebesparingen, vermindering van warmteverliezen, verbetering van de procesbeheersing, reductie van emissies, beperking van onderhoud en het voorkomen van corrosie onder de isolatie (CUI).

CUI is een van de grootste uitdagingen als het gaat om isolatieoplossingen voor industriële toepassingen. Paroc verkoopt al meer dan 20 jaar waterafstotende producten (aangeduid met de letters WR, wat staat voor ‘water repellent’) en investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om de producteigenschappen ervan nog verder te verbeteren. De laatstetests van onafhankelijke testlaboratoria bewijzen dat het WR-productassortiment van Paroc voor industriële toepassingen toonaangevende eigenschappenheeftvoor steenwolisolatie –waaronder de kleinste waterabsorptie en het grootste temperatuurbereik.

Steen verslaat water

Een geringe waterabsorptie is een zeer belangrijke eigenschap, aangezien de meeste industriële isolatieoplossingen het risico lopen te worden blootgesteld aan water, hoge vochtigheid of andere vloeistoffen.Droge isolatie levert altijd betere resultaten op dan natte isolatie.Water in het isolatiemateriaal zal niet alleen de prestaties drastisch verminderen en gewicht toevoegen aan de isolatie, maar ookhet risico op het ontstaan van een corrosieve omgeving aan het oppervlak van de geïsoleerde apparatuurverhogen.

Corrosie wordt versneld door de duur van een eventuele vochtigheid, waardoor bescherming tegen water onder of in het isolatiemateriaal zelf tijdgevoelig wordt. Met andere woorden:

Minder water en snellere uitdroging = minder corrosie

PAROC WR pijpschalen worden getest in onafhankelijke laboratoria volgens Europese (EN), Britse (BS) en Amerikaanse (ASTM) normen.