Duurzaamheid is onze belangrijkste drijfveer

Tegenwoordig realiseren de meeste mensen dat de activiteiten van de mens de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde is. Broeikasgassen en andere uitstoot beïnvloeden de atmosfeer en veroorzaken een verandering in temperatuur, zeeniveau en neerslagpatronen. Deze veranderingen kunnen worden gematigd door onze eigen acties.

Het streven naar duurzaamheid zorgt voor veranderingen in de volledige keten: klanten, leveranciers, belanghebbenden en eindgebruikers. Deze veranderingen bieden zowel belangrijke kansen als enorme uitdagingen. Paroc wil voorop lopen bij deze veranderingen.

Door de jaren heen hebben we onze betrokkenheid uitgesproken en aangetoond bij zowel kortetermijn- als langetermijnduurzaamheid op het gebied van milieu, sociaal bewustzijn als economie door in onze bedrijfsvoering de focus te leggen op efficiënt omgaan met resources en met energie. In de meer recente jaren, hebben we projecten gestart en aan projecten meegedaan met inhoud die varieerde van de impact van onze producten op het milieu tot kennis over hoe energieduurzame gebouwen te ontwikkelen en hoe energie-efficiënte renovaties zo betaalbaar mogelijk uit te voeren.

We mogen met trots claimen pionier te zijn geweest bij het ontwikkelen van het energieduurzame huisconcept en van baanbrekende concepten voor betaalbare energierenovering. Bij het ontwikkelen van onze oplossingen proberen wij altijd het energiegebruik in de gebouwde omgeving te reduceren zonder de esthetische waarden uit het oog te verliezen. De gebouwde omgeving neemt in de EU 40% van al het energiegebruik voor haar rekening. Dit biedt geweldige kansen voor oplossingen die een verschil kunnen maken.

We ontwikkelen onze oplossingen zodanig dat deze zijn afgestemd op de duurzaamheidsbehoeften van onze eindgebruikers en klanten. Niet alleen zijn de uitdagingen enorm, maar ook de kansen. We zijn het pad naar duurzaamheid ingeslagen, stap voor stap. Op deze pagina's kunt u zich informeren over waar we zijn, wat we tot nu toe hebben bereikt en wat onze doelen voor de toekomst zijn.